Kraamzorg

Kraamzorg is gericht op het bieden van zorg, ondersteuning, instructie en voorlichting aan jou, je partner en baby. Kraamzorg heeft het oogmerk rust te creëren, waardoor het geestelijke en fysieke herstel van jou en het integreren van de baby binnen het gezin wordt bevorderd.

Kraamdagen

De uren kraamzorg worden verdeeld over acht kraamdagen. Met je kraamverzorgende kun je deze uren dagelijks inplannen tussen 8.00 en 18.00 uur.

Uiteraard is er 24 uur per dag een kraamverzorgende beschikbaar voor het assisteren bij bevallingen en voor de eerste opvang als je ’s avonds of ’s nachts thuiskomt na je bevalling in het ziekenhuis. Het maakt niet uit of je je kraamtijd (deels) doorbrengt in het kraamhotel of thuis; het aantal uren kraamzorg blijft hetzelfde. De uren die je eventueel in het kraamhotel/ziekenhuis hebt ontvangen gaan af van de kraamzorguren thuis.

De kraamzorg besteedt tijdens de kraamperiode (afhankelijk van hoeveel zorg je afneemt) aandacht aan:

  1. De verzorging en controle van de kraamvrouw;
  2. De verzorging en controle van de baby;
  3. Voorlichting, instructie en integratie van de baby in het gezin;
  4. Observeren, signaleren en rapporteren;
  5. Waarborgen hygiëne;
  6. De verzorging en/of opvang van huisgenoten;
  7. Huishoudelijke taken.

Na je aanmelding stellen wij tijdens de intake samen met behulp van het landelijke indicatieprotocol vast hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Dit is een indicatie op basis van jouw persoonlijke situatie.

Nazorg kraamzorg

Na de kraamperiode zijn wij niet volledig uit beeld. Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, advies of informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen.