Zodra je weet dat je zwanger bent, kun jij je bij ons aanmelden voor kraamzorg. Ons advies is om dat tussen de 12e en 16e week van jouw zwangerschap te doen. Ook als jij je door omstandigheden later nog geen kraamzorg geregeld hebt, dan kun jij bij ons ook aanmelden.

Vergeet niet jouw kraampakket aan te vragen via jouw zorgverzekeraar.

Aanmelden kan via de website of telefonisch op 070 569 05 59

Voor vragen of hulp bij aanmelden kun je ons ook altijd bellen of per mail benaderen via  info@kraamzorgbellavita.nl 

Na jouw aanmelding

Heb je je aangemeld bij Kraamzorg Bella Vita? Dan neemt één van onze kraamzorgconsulenten rond de zevende maand van jouw zwangerschap contact met je op voor een intakegesprek. Bij jouw eerste kindje komt de kraamzorgconsulent bij jou thuis. Is het jouw tweede kindje (of meer) en is er een indicatie voor een huisbezoek óf wanneer jij zelf graag een huisbezoek wilt en jouw zorgverzekeraar dit vergoedt, komt de kraamzorgconsulent naar je toe.

Is dit niet het geval of heb jij je te laat aangemeld, dan kan het gesprek telefonisch plaatsvinden.

Tijdens het intakegesprek bespreekt jouw kraamzorgconsulent met jou hoe de kraamzorg zal verlopen, beantwoordt ze vragen en stelt ze op basis van het Landelijk Indicatie Protocol het aantal uren kraamzorg vast. Verder vraagt ze of er nog bijzonderheden zijn en of jouw speciale wensen hebt. Ook het onderwerp borstvoeding komt aan de orde. Ook zal er samen met jou doorgenomen worden of je alle benodigdheden voor jouw bevalling en kraamtijd in huis hebt.

Jouw kraamzorgconsulent noteert alles op een intakeformulier, dat ze bij je achterlaat. Tijdens de kraamtijd gebruikt jouw kraamverzorgende dit formulier als richtlijn. Natuurlijk kun je, in overleg met jouw kraamverzorgende, het formulier nog verder aanvullen.

Arbo

Bij Kraamzorg Bella Vita vinden we het belangrijk dat onze kraamverzorgenden veilig kunnen werken, in een gezonde werkomgeving. Ook dit onderwerp komt tijdens het intakegesprek aan de orde.

Aanmeldformulier