Bevalling

Thuis/ziekenhuis bevalling (niet medisch)

Je kunt thuis bevallen of in het ziekenhuis, afhankelijk van wat je wilt en wat de verloskundige het beste acht. Onze kraamverzorgende assisteert de verloskundige en ondersteunt jou en jouw partner. Afhankelijk van de afspraken die een ziekenhuis gemaakt heeft, zijn we ook aanwezig bij een bevalling in het ziekenhuis.

Medische bevalling in het ziekenhuis

Het kan ook zijn dat je het advies krijgt (op medische indicatie) om in het ziekenhuis te bevallen. Bijvoorbeeld omdat je problemen hebt gehad tijdens jouw zwangerschap of omdat de verloskundige het raadzaam vindt. Bij zo’n bevalling op medische indicatie word je begeleid door een gynaecoloog, geassisteerd door verpleegkundigen van het ziekenhuis.

Thuiskomst na de bevalling

Ben je bevallen in het ziekenhuis of geboortecentrum met of zonder de assistentie van de kraamverzorgende en mag je naar huis dan kun je bellen voor kraamzorg. Je kunt ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bellen op onze bevallingslijn voor een opstart van kraamzorg.

Opstart

De kraamverzorgende voert controles uit, helpt je met de voeding van je baby en geeft zo nodig voorlichting en advies. Op deze manier verloopt de overgang vanuit het ziekenhuis of geboortecentrum voor jou op een rustige en veilige manier. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om deze zorg minimaal voor 3 uur aan je te geven. De opstart van kraamzorg krijgt de volgende morgen zijn vervolg in kraamzorg.